13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Výživová poradna › Pomerančovo - pomerančová buchta

Název Množství a jednotka
pomeranč 3-4 ks
polohrubá mouka 260 g
ovesné vločky 60 g
moučkový cukr 260 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Někdy mě chytne "blbá", a pak to takhle vypadá :-). Buchta je fantastická, vyzkoušejte.



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi ze dvou až tří pomerančů, záleží na velikosti), mouku smíchanou s práškem do pečiva, vločky, 100 ml oleje a podle potřeby mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej zamícháme do těsta. Přidáme nasekané ořechy - asi 80 g, může být i víc, a nasekanou hořkou čokoládu, zlehka vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Pomerančový krém:
Uvaříme vanilkový (nebo pomerančový) pudink a necháme jej vychladnout. V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, pomerančovou šťávu z půlky pomeranče a po lžících vychlazený pudink. Oloupaný pomeranč nakrájíme na malé kousky, komu se chce, může ho ještě oloupat až na dužinu :-), a vmícháme do krému.

Vychladlý moučník potřeme pomerančovým krémem, polijeme čokoládovou polevou a povrch posypeme nasekanými ořechy.



Další fotografie
 


RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Výborné kuličky

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...